Terug naar de resultaten
Te koop

Teugelaan 21 A

1871 AK Schoorl
Vraagprijs € 2.950.000,- k.k. Beschikbaar

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1970 Woonoppervlakte 512 m² Aantal kamers 9
Lees meer

Omschrijving

Geluk verblijft graag waar schoonheid ons omringt. Op één van de mooiste plekjes van Noord-Holland, op de grens van Bergen en Schoorl, verscholen in een parkachtige landschapstuin ligt "Nieuw Hazendaal"*, een vrijstaand rietgedekt landhuis van absolute topklasse. In dit landhuis vindt u talloze...
Lees meer

Omschrijving

English translation below
Geluk verblijft graag waar schoonheid ons omringt. Op één van de mooiste plekjes van Noord-Holland, op de grens van Bergen en Schoorl, verscholen in een parkachtige landschapstuin ligt "Nieuw Hazendaal"*, een vrijstaand rietgedekt landhuis van absolute topklasse. In dit landhuis vindt u talloze unieke details en karakteristieken die liefhebbers van stijlvol en sfeervol landelijk wonen in vervoering zullen brengen. Het landhuis verenigt alle kenmerken in zich van een waarachtige residentie van bijna vorstelijke allure.

Rustiek rietgedekt landhuis in Bergen NH
Als er een huis is dat de kwalificatie 'Landhuis' verdient dan geldt het voor dit huis.

Een landhuis op bijna 9.000 m2 eigen grond* met:

- twee woonvleugels
- twee livings waarvan een met een vide annex galerij
- een luxe keuken
- een dining room met pantry ruimte
- een schitterende studeerkamer/bibliotheek
- een tuinkamer/entreehal
- 4 luxe badkamers
- een inpandig guesthouse voorzien van eigen entree en eigen keuken
- een betegeld hondenverblijf met pantry en eigen entree
- een dubbele houten garage
- een eigen waterbron
- een kleine plantenkas
- een buitenzwembad met poolhouse en machinehuisje
- een tuinmansverblijf en gereedschapsberging
* de mogelijkheid bestaat van het bijkopen van een naastliggend perceel van ca. 2800m2.

De ruimtes zijn voorzien van hoogwaardige en antieke materialen, waaronder vloeren van antieke Hollandse terracotta plavuizen, oude eiken balkenplafonds, antieke tegelwanden en 17e- eeuwse haardpartijen.

Het landhuis is voorzien van moderne luxe en comfort en is volledig beveiligd en geïsoleerd.

De prachtig aangelegde en uitstekend onderhouden tuin is van parkachtige afmetingen. Voorzien van een eigen afwateringspomp en tal van verrassende rustieke details.

Indeling:
Een nieuw aangelegde lange oprijlaan, toegankelijk via een automatisch te openen, smeedijzeren poort, biedt toegang tot één van de mooiste landhuizen in de omgeving van Bergen/Schoorl.

De woonvleugels zijn door 'de Corridor' met elkaar verbonden. De Oude Deel vormt het oorspronkelijke woonhuis, dat enkele jaren geleden via de Corridor is verbonden met het Koetshuis.

De Oude Deel
De Oude deel heeft een eigen entree met garderobe nis en een royaal toilet.

Aansluitend aan de entree bevindt zich de "Coffij Kamer" met antiek balkenplafond, antieke Hollandse plavuizen vloer, een prachtige 17e eeuwse open haardpartij. Deze kamer kijkt aan de voorzijde uit op de duinen van Bergen en Schoorl en aan de andere zijde op de tuin met brede terrassen.

Naast deze kamer ligt de grote luxe woonkeuken. Via een dubbele deur kan men direct vanuit de keuken de voortuinen bereiken.

Aan de andere zijde van de hoofdentree van deze vleugel bevindt zich De Deel, een schitterende living van zeer royale afmetingen en een plafondhoogte van bijna 5 meter. De Deel kijkt uit op de prachtig aangelegde tuinen aan de achterzijde van de woning. Karakteristiek voor De Deel zijn de enorme open haard partij, de antieke Hollandse plavuizenvloer, de 16e eeuwse eiken balkenplafonds en de antiek eiken trap die naar de vide leidt. Een antieke deurengalerij biedt toegang tot een ruime bergzolder. Naast De Deel ligt De Kleine Deel, een 'Cosy Corner' met uitzicht op de zijtuin.

Vanuit De Deel toegang tot de master bedroom, een royale slaapkamer met een grote spiegelwand aan de ene zijde, een antiek eiken kastenwand aan de andere zijde en een zeer fraai uitzicht op de zijtuin. Vanuit de master bedroom komt men in de met fraai wit marmer en spiegelwanden beklede, badkamer. De badkamer beschikt over twee wastafels, ligbad met douchegelegenheid op verhoogd gedeelte en een douchecabine.

Aan de achterzijde van De Deel bevindt zich de 'Heerenkamer' met antieke plavuizenvloer en antieke kastenwanden en plafonds. Een plekje om in alle rust te lezen of televisie te kijken. Desgewenst is deze kamer ook als slaapkamer te gebruiken.

Op de bovenverdieping in De Oude Deel bevinden zich, behalve een royale vide met uitzicht op De Deel, twee grote slaapkamers en een prachtige met wit marmer beklede badkamer, voorzien van een ligbad en wastafel. Verder bevinden zich hier een betegelde was- en strijkkamer en een tweetal grote zijzolders. Vanuit de strijkkamer kan ook de enorme bovenzolder worden bereikt. Desgewenst zou de zolder ook kunnen worden benut voor de realisatie van een of meer slaapkamers.

De Corridor
De Corridor biedt de centrale en indrukwekkende entree tot het landhuis die beide woonvleugels met elkaar verbindt. De Corridor is tegelijkertijd een centrale hal en een zeer royale tuinkamer met zowel dubbele entreedeuren aan de voorzijde van de woning als dubbele openslaande deuren aan de (achter)tuinzijde. Vanuit De Corridor bereikt men het gastentoilet annex doucheruimte ten behoeve van de gebruikers van het buitenzwembad.

Vanuit de Corridor heeft men toegang tot een afsluitbare pantry en een eveneens afsluitbaar, royaal en volledig betegeld hondenverblijf met eigen entree. Dit hondenverblijf is uiteraard ook voor andere doeleinden te gebruiken.

Het Koetshuis
Vanuit de Corridor krijgt toegang tot de eetkamer, voorzien van openslaande deuren naar de tuinzijde en een directe toegang naar een kleine hal met eigen leveranciers entree. Aansluitend aan de eetkamer is er een ruimte ten behoeve van de realisatie van een pantry, waartoe alle voorzieningen aanwezig zijn.

Vanuit de Corridor via een mooie eikenhouten trap oegang tot de luxe studeer/werkkamer over de volle lengte van de bovenverdieping van het Koetshuis. Van daaruit kunnen twee zolderbergingen worden bereikt. Het Koetshuis heeft een eigen verwarmings- en warmwatervoorziening.

Guesthouse
In het Koetshuis bevindt zich een smaakvol appartement met een eigen entree, een zit- /slaapkamer, een douche en toiletruimte en een eigen keuken, voorzien van alle gemakken. Het appartement is volledig geoutilleerd om te dienen als woon- of verblijfplaats of als gastenappartement.

Vrijstaande Garage, Tuinmansverblijf en Gereedschapsberging
Op het terrein bevindt zich aan de achterzijde van het Koetshuis een royaal vrijstaand houten gebouw, waarin een dubbele garage, een tuinmansverblijf en gereedschapsberging.


***********
Beauty a racts happiness
In one of the most beau ful and pris ne loca ons in North Holland, on the edge of Bergen and Schoorl, tucked away in a park-like landscape garden of breathtaking propor ons surrounded by water, lies ‘Nieuw Hazendaal’*, a free-standing thatched-roof country house of absolute world class. This country house offers countless unique details and features that lovers of stylish country living will simply love, uni ng characteris cs of a stately residence of almost royal allure. Its cosy atmosphere and warm look are reminiscent of an ancient English co age or a French mas.
* Nieuw Hazendaal is situated in an area which has been inhabited since the beginning of the common era and which is referred to in ancient wri ngs from c. 930 CE under the Germanic name of ‘Accasthorp’, later known as Aagtdorp. The country house prac cally faces the site of the original ‘Hasendaal’ country estate, which belonged to the famous noble family of Foreest, which produced numerous renowned public servant in various high posi ons. Hasendaal is also known as the place where the Russian troops withdrew from the Ba le of Bergen on 17 September 1799, when the Franco-Batavian army decimated the Anglo-Russian army, the Russians in par cular sustaining tremendous losses. The Russian Memorial in Bergen commemorates this bloody ba le.
Rus c, thatched-roof country house in Bergen (North Holland)
If any house deserves to be called a country house, it’s this one. This house is situated in almost 12,000 m2 of private grounds and features:
? two residen al wings
? two living rooms, including one with a gallery
? a deluxe kitchen
? a formal dining room with pantry
? a beau ful library/study
? a garden room/entrance hall
? four luxury marble bathrooms
? an indoors guest house with its own entrance and kitchen
? a led dog kennel with pantry and its own entrance
? a wooden double garage
? its own water source
? a small greenhouse
? an Olympic-size outdoors swimming pool with pool house/dressing room and pump shed
? gardener’s living quarters and tool shed.
The rooms feature precious vintage elements, including an que Dutch terraco a led floors, ancient oak ceiling beams, an que led walls and 17th-century fireplaces.
This country house features all conceivable luxury mod cons and is completely secured and isolated.
The beau fully landscaped and immaculately maintained garden is of truly park-like propor ons and includes its own drainage pump and numerous charming rus c details.
Descrip on and lay-out
A long, newly built driveway – accessible through an automated cast-iron gate – leads to one of the most beau ful country houses in the Bergen/Schoorl area. The country house consists of two residen al wings, referred as the ‘Old Threshing Floor’ (‘Oude Deel’) and the ‘Coach House’ respec vely.
These wings are connected by what is known as ‘the Corridor’. The Old Threshing Floor contains the original living quarters and was connected to the Coach House by the Corridor some years ago.
The Old Threshing Floor
The Old Threshing Floor has its own entrance, featuring an an que led floor and oak ceiling beams. The entrance also features a wardrobe and a spacious lavatory.
Immediately next to the entrance is the ‘Coffee Room’, with its an que beamed ceiling and Dutch led floor, gorgeous 17th-century open fireplace and built-in an que display cabinets. At the front, this room offers a view of the dunes at Bergen and Schoorl, while the back faces the garden with its spacious terraces.
Adjacent to the Coffee Room is the large, deluxe kitchen, with its vintage led floor and beau ful an que Dutch le decora ons. A vintage double door leads directly from the kitchen to the front garden.
To the other side of this wing’s main entrance is the Threshing Floor – a beau ful living room of very generous propor ons with a ceiling height of almost five metres. The Threshing Floor offers a view of the beau fully landscaped gardens at the back of the house. Some highlights of the Threshing Floor include its enormous open fireplace with beau ful, ancient ornamenta on, the an que Dutch led floor, the 16th-century oak-beamed ceilings and the an que oak staircase leading to an an que oak gallery. A row of vintage doors provides access to a spacious a c. Next to the Threshing Floor is the Small Threshing Floor (‘Kleine Deel’) – a cosy room offering a view of the side garden.
The Threshing Floor provides access to the master bedroom, a spacious bedroom with a large mirrored wall on one side, an que oak wall cabinets on the other and a beau ful view of the side garden. The master bedroom also features an oak-beamed ceiling. The master bedroom leads to the bathroom, featuring beau ful white marble and mirrored walls. The bathroom has two washbasins in vintage English style, an an que full-length marbled bathtub with a raised shower pla orm and an elegant semi-circular safety-glass shower cabinet. All taps and shower heads are in English-style brass.
At the back of the Threshing Floor is the ‘Gentleman’s Room’, with its an que led floor, wall cabinets and ceilings. This is a great place to read or watch television in peace and quiet, but it can also be used as a bedroom.

The top floor of the Old Threshing Floor contains a large space with a view of the Threshing Floor, two large bedrooms and a beau ful bathroom led in white marble, featuring a full-length bathtub and washstand in vintage English style. A led laundry and ironing room and two large side a cs are also situated on this floor. The laundry room also provides access to the extremely spacious top a c. This a c could be converted into one or two bedrooms if desired.
The Corridor
The Corridor forms the impressive central entrance to the country house and connects both residen al wings. At the same me, the Corridor func ons as a central hallway as well as a very spacious garden room, with both double entrance doors at the front of the house and double French doors at the rear garden side. The Corridor leads to a guest lavatory and shower room led in white marble for users of the outdoors pool.
In addi on to the large double doors and windows, highlights of the Corridor include its high domed ceiling and an que led floor, equipped with floor hea ng. The Corridor provides access to a lockable pantry and a spacious and fully led dog kennel with its own entrance, also lockable. Naturally, the dog kennel can also be used for other purposes.
The Coach House
From the Corridor arched double doors lead to the formal dining room. This is a beau ful and very generous room, featuring French doors on the garden side and providing direct access to a small hallway with its own tradesmen’s entrance. Adjacent to the dining room is a room where a pantry may be built; all necessary facili es are provided.
From the Corridor a curved oak staircase provides access to the library/study that runs the full length of the Coach House. From this room, two a cs are accessible. The Coach House has its own hea ng and hot-water system.
Free-standing garage, gardener’s living quarters and tool shed
Behind the Coach House is a spacious wooden building, housing a double garage, gardener’s living quarters and tool shed.
Guest house
The Coach House contains a tasteful apartment with its own entrance, a bedsit room, a shower and lavatory room, and its own kitchen with all mod cons. The apartment is fully equipped to serve as a domes c servant’s living quarters or a guest apartment.
Beauty attracts happiness

In one of the most beautiful and pristine locations in North Holland, on the edge of Bergen and Schoorl, tucked away in a park-like landscape garden of breathtaking proportions surrounded by water, lies ‘Nieuw Hazendaal’*, a free-standing thatched-roof country house of absolute world class. This country house o?ers countless unique details and features that lovers of stylish country living will simply love, uniting characteristics of a stately residence of almost royal allure. Its cosy atmosphere and warm look are reminiscent of an ancient English cottage or a French mas.
* Nieuw Hazendaal is situated in an area which has been inhabited since the beginning of the common era and which is referred to in ancient writings from c. 930 CE under the Germanic name of ‘Accasthorp’, later known as Aagtdorp. The country house practically faces the site of the original ‘Hasendaal’ country estate, which belonged to the famous noble family of Foreest, which produced numerous renowned public servant in various high positions. Hasendaal is also known as the place where the Russian troops withdrew from the Battle of Bergen on 17 September 1799, when the
Franco-Batavian army decimated the Anglo-Russian army, the Russians in particular sustaining tremendous losses. The Russian Memorial in Bergen commemorates this bloody battle.
Rustic, thatched-roof country house in Bergen (North Holland)

If any house deserves to be called a country house, it’s this one. This house is situated in almost 12,000 m2 of private grounds and features:

? two residential wings

? two living rooms, including one with a gallery

? a deluxe kitchen

? a formal dining room with pantry

? a beautiful library/study

? a garden room/entrance hall

? four luxury marble bathrooms

? an indoors guest house with its own entrance and kitchen

? a tiled dog kennel with pantry and its own entrance

? a wooden double garage

? its own water source

? a small greenhouse

? an Olympic-size outdoors swimming pool with pool house/dressing room and pump shed

? gardener’s living quarters and tool shed.

The rooms feature precious vintage elements, including antique Dutch terracotta tiled ?oors, ancient oak ceiling beams, antique tiled walls and 17th-century ?replaces.

This country house features all conceivable luxury mod cons and is completely secured and isolated.

The beautifully landscaped and immaculately maintained garden is of truly park-like proportions and includes its own drainage pump and numerous charming rustic details.

Description and lay-out

A long, newly built driveway – accessible through an automated cast-iron gate – leads to one of the most beautiful country houses in the Bergen/Schoorl area. The country house consists of two residential wings, referred as the ‘Old Threshing Floor’ (‘Oude Deel’) and the ‘Coach House’ respectively.
These wings are connected by what is known as ‘the Corridor’. The Old Threshing Floor contains the original living quarters and was connected to the Coach House by the Corridor some years ago.

The Old Threshing Floor

The Old Threshing Floor has its own entrance, featuring an antique tiled ?oor and oak ceiling beams. The entrance also features a wardrobe and a spacious lavatory.
Immediately next to the entrance is the ‘Co?ee Room’, with its antique beamed ceiling and Dutch tiled ?oor, gorgeous 17th-century open ?replace and built-in antique display cabinets. At the front, this room o?ers a view of the dunes at Bergen and Schoorl, while the back faces the garden with its spacious terraces.

Adjacent to the Co?ee Room is the large, deluxe kitchen, with its vintage tiled ?oor and beautiful antique Dutch tile decorations. A vintage double door leads directly from the kitchen to the front garden.
To the other side of this wing’s main entrance is the Threshing Floor – a beautiful living room of very generous proportions with a ceiling height of almost ?ve metres. The Threshing Floor o?ers a view of the beautifully landscaped gardens at the back of the house. Some highlights of the Threshing Floor include its enormous open ?replace with beautiful, ancient ornamentation, the antique Dutch tiled ?oor, the 16th-century oak-beamed ceilings and the antique oak staircase leading to an antique oak gallery. A row of vintage doors provides access to a spacious attic. Next to the Threshing Floor is the Small Threshing Floor (‘Kleine Deel’) – a cosy room o?ering a view of the side garden.

The Threshing Floor provides access to the master bedroom, a spacious bedroom with a large mirrored wall on one side, antique oak wall cabinets on the other and a beautiful view of the side garden. The master bedroom also features an oak-beamed ceiling. The master bedroom leads to the bathroom, featuring beautiful white marble and mirrored walls. The bathroom has two washbasins in vintage English style, an antique full-length marbled bathtub with a raised shower platform and an elegant semi-circular safety-glass shower cabinet. All taps and shower heads are in English-style brass.

At the back of the Threshing Floor is the ‘Gentleman’s Room’, with its antique tiled ?oor, wall cabinets and ceilings. This is a great place to read or watch television in peace and quiet, but it can also be used as a bedroom.

The top ?oor of the Old Threshing Floor contains a large space with a view of the Threshing Floor, two large bedrooms and a beautiful bathroom tiled in white marble, featuring a full-length bathtub and washstand in vintage English style. A tiled laundry and ironing room and two large side attics are also situated on this ?oor. The laundry room also provides access to the extremely spacious top attic. This attic could be converted into one or two bedrooms if desired.
The Corridor

The Corridor forms the impressive central entrance to the country house and connects both residential wings. At the same time, the Corridor functions as a central hallway as well as a very spacious garden room, with both double entrance doors at the front of the house and double French doors at the rear garden side. The Corridor leads to a guest lavatory and shower room tiled in white marble for users of the outdoors pool.

In addition to the large double doors and windows, highlights of the Corridor include its high domed ceiling and antique tiled ?oor, equipped with ?oor heating. The Corridor provides access to a lockable pantry and a spacious and fully tiled dog kennel with its own entrance, also lockable. Naturally, the dog kennel can also be used for other purposes.
The Coach House

From the Corridor arched double doors lead to the formal dining room. This is a beautiful and very generous room, featuring French doors on the garden side and providing direct access to a small hallway with its own tradesmen’s entrance. Adjacent to the dining room is a room where a pantry may be built; all necessary facilities are provided.
From the Corridor a curved oak staircase provides access to the library/study that runs the full length of the Coach House. From this room, two attics are accessible. The Coach House has its own heating and hot-water system.

Free-standing garage, gardener’s living quarters and tool shed.

Behind the Coach House is a spacious wooden building, housing a double garage, gardener’s living quarters and tool shed.

Guest house
The Coach House contains a tasteful apartment with its own entrance, a bedsit room, a shower and lavatory room, and its own kitchen with all mod cons. The apartment is fully equipped to serve as a domestic servant’s living quarters or a guest apartment.

Kenmerken

Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 2.950.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Landgoed Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Luxe Bouwjaar 1970 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 512 m² Perceeloppervlakte 8890 m² Overige inpandige ruimte 53 m² Externe bergruimte 79 m² Inhoud 2435 m³ Aantal kamers 9 Aantal slaapkamers 3 Aantal woonlagen 2 woonlagen Energie Isolatie Volledig geïsoleerd Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel, open haard en vloerverwarming gedeeltelijk C.V.-Ketel CV ketel ( Combiketel uit 2017, Eigendom) Buitenruimte Tuin Achtertuin, voortuin, zijtuin en tuin rondom Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 5535 m² (45.0 m bij 123.0 m) Ligging hoofdtuin Oost Achterom Ja Kwaliteit tuin Fraai aangelegd Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand hout Voorzieningen Voorzien van verwarming, voorzien van elektra en voorzien van water Parkeergelegenheid Garage Vrijstaand hout, voor 2 auto's Voorzieningen Voorzien van elektra, voorzien van water en met elektrische deur Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren Parkeeroppervlakte 44 m² (715 bij 625) Totaal aantal garages 1 Dak Soort dak Schilddak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Uitstekend Onderhoud buiten Uitstekend Huidig gebruik Wonen Huidige bestemming Wonen Voorzieningen Voorzieningen Alarminstallatie, TV kabel, Buitenzonwering, Zwembad, Rookkanaal, Dakraam Kadastrale gegevens Gemeente Schoorl Sectie D Perceelnummer 1998 Oppervlakte 8890 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Teugelaan 21 A, 1871 AK Schoorl

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.